Forum

Ten portal istnieje tylko dzięki pracy wolontariuszy i dotacjom użytkowników
Jeśli uważasz, że ta strona nie funkcjonuje jak należy, zapraszamy do współpracy :)
Większość funkcji portalu jest dostępna dopiero po zarejestrowaniu się.
więcej

Fora  ›  Inne  ›  Wasze propozycje odnośnie portalu

Funkcjonalność forum

Forum posiada dwie "niewygody", które obecnie nie są bardzo uciążliwe, ale  gdy ruch na forum wzrośnie mogą nieco uprzykrzyć życie.

Pierwsza niewygoda jest taka, że jeśli w czytanym przez nas temacie pojawią się nowe posty, to brak jest możliwości automatycznego skoku do najnowszego postu (albo ja tego nie widzę). Na forach typu phpBB realizuje się przez to małą ikonkę poprzedzającą nazwę tematu. Kliknięcie weń powoduje przeniesienie do ostatniego nieczytanego posta. Tutaj mamy błyskawicę, ale nie spełnia ona tej funkcji.

Druga niewygoda występuje gdy odpisujemy w jakimś temacie. Pod polem na wiadomość mamy podgląd postów napisanych już w temacie. Na samej górze pierwszy, pod nim drugi, potem trzeci etc. Czy nie można tej kolejności odwrócić. Oszczędziłoby to nam czasochłonnego przewijania strony gdy chcemy przypomnieć sobie kilka ostatnich postów. Ja pomagam sobie otwierając dodatkową kartę z tematem obok, ale i to jest mało wygodne.

Panie adminie, czy jest to do zrealizowania?

PS. I skoro już piszę, to chciałbym przypomnieć sprawę nieszczęsnego Comic Sans w nagłówku strony. Uważam, że ten font może odstraszać potencjalnych użyszkodników, ponieważ wywołuje błędne pierwsze wrażenie nierzetelnego serwisu. Sam kiedy pierwszy raz tu zawitałem na widok owego nagłówka szyderczo się zaśmiałem i szybko uciekłem. Dopiero lektura tematu poświęconego tej stronie na Vegforum skłoniła mnie do powrotu.

Drogi Kapitanie Zuo, zgadzam się z Tobą zainstalowany moduł obecnego forum nie jest najwyższych lotów, mówiąc delikatnie. Już od samego początku nie wzbudzał mojej sympatii, ale myślę sobie: lepszy ślepy wujek niż żaden - na początek ;-) Z czasem LOVEGE będzie się zmieniać, wygląd, dodatkowe moduły... Forum w tej formie ani nie wygląda dobrze ani nie jest funkcjonalne, pomyślimy :-)

Bardzo Ci dziękuję za uwagi i rady Smile

Uwagi KapitanaZuo - przytomne, OK. Wiadomo jednak, że wszystko można zrobić lepiej. Wszystkie przedsięwzięcia mają to do siebie, że aby być DOSKONAŁE potrzebują CZASU SmileDatego czcigodny Corleone - bez przesady z tą samokrytykąSmile

Bóg zapłać Marianko ! EmbarassedSmile